Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor, dok je zbog tehničkih problema trenutno obustavljen saobraćaj teretnih vozila na GP Izačić - Ličko Petrovo Selo.

Na ostalim graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima jutarnje magle, a izdvajaju se putevi uz Drinu i Lašvu.

Zbog radova na redovnom održavanju elektrodistributivnih objekata, danas od 09.00 do 15.00 sati bez električne energije ostat će tunel Crnaja kod Ostrošca na magistralnom putu M-17 Konjic - Jablanica. Mole se vozači da na toj lokaciji voze opreznije i smanjenom brzinom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad - Lepenica i Podlugovi - Visoko, kao i magistralni putevi: M-6 Domanovići - Stolac, M-6.1 Kolo - Posušje, M-15 Priluka - Glamoč, M-5 Donji Vakuf - Travnik i M-18 Semizovac - Olovo - Kladanj, saopćeno je iz BIHAMK-a.