Veliki skup "Pravda za Davida" koji bi se trebao održati 5. oktobra na Trgu Krajine u centru Banje Luke, još nije zvanično najavljen policiji, niti zakonski odobren.

Potvrdio je ovo danas ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač koji je kazao da za taj dan u Banjoj Luci već imaju najavljena dva velika stranačka skupa,  SNSD-a i Saveza za pobjedu.

Kazao je i da MUP ima informacije da je moguće da se na Trgu okupe i neke "navijačke grupe i lica sa problametičnom prošlošću".

- Skup na Trgu nije najavljen. Prema trenutnim informacijama, moguće je da  se tamo pojave navijačke grupe i lica sa problematičnom prošlošću, a mnogi trebaju doći iz FBiH. Imamo informacije o tome, kao i tačna imena i prezimena. Policija će preduzeti sve korake da se spriječi narušavanje javnog reda i mira. Ne preporučujem nikome da dolazi sa lošim namjerama, da ruši i pali. Svi će biti sankcionisani – istakao je Lukač.

Podvukao je da u MUP-u RS-a još nisu odlučili da li će skup biti zabranjen.

Govoreći o izvještaju koji je podnesen protiv patologa Željka Karana, zbog nezakonitosti u slučaju smrti Davida Dragičevića, Lukač je kazao da će tužilaštvo odlučiti ima li elemenata krivičnog djela.

- Suština je da je uradio toksikološki nalaz na aparatu koji nije sertifikovan. Sve što sam govorio o tome, sve što sam u skupštini iznio, bilo je iz papira i nalaza koje su ljudi potpisali i udarili pečat, a nisam učestvovao u istrazi, niti sada učestvujem – rekao je Lukač.