Meadows je u razgovoru za Fox News komentirao proturječne i nejasne izvještaje o zdravlju 74-godišnjeg predsjednika koji je obolio od covida-19.

- Jučer ujutro smo bili uistinu zabrinuti, imao je groznicu i pala mu je razina kisika u krvi. Međutim, u njegovom tipičnom stilu, predsjednik je bio na nogama i šetao - kazao je Meadows istaknuvši da se predsjednik sada dobro oporavlja.

Dodao je da je najvažnije da sada nema groznice te da je predsjednik zaista dobro kada je riječ o zasićenju krvi kisikom.

Zvaničnici Bijele kuće, uključujući i Meadowsa, u petak su govorili da predsjednik ima "blage simptome" te da nastavlja raditi.

Međutim, doktori iz vojne bolnice Walter Reed i bolnice John Hopkins su preporučili da se predsjednik Trump prebaci u bolnicu.

- Od jučer ujutro se nevjerovatno oporavio, pogotovo kad znam da se veliki broj ljudi, uključujući mene i doktora, jako zabrinuo - kazao je Meadows.

Ovo priznanje Trumpovog predstojnika Ureda dokazuje da je Bijela kuća u petak zapravo prešutjela pravo Trumpovo stanje.

Podsjetimo, iz Bijele kuće je nakon objave o zarazi Trumpa i Melanije cijeli dan javljano da predsjednik i dalje naporno radi te da obavlja telefonske pozive. Nije sudjelovao na predviđenom sastanku o koronavirusu, što je umjesto njega obavio potpredsjednik Mike Pence, ali je iz njegovog ureda slana jasna poruka da ga korona nije omela u obavljanju dnevnih aktivnosti.

Trumpov premještaj u bolnicu Bijela kuća je opisala potezom iz predostrožnosti te su naglašavali da će američki predsjednik sljedećih nekoliko dana svoj posao obavljati odande. Pravih provjerenih informacija o Trumpovim simptomima u ovom trenutku zapravo nemamo, ali CNN je objavio da je predsjednik SAD-a imao i problema s disanjem.