open-navfaktor-logo
search
Plenković zastupnici Mosta
Žestoko u Saboru Hrvatske: Ostajte nijemi na Milanovićevo bratimljenje s Dodikom
Na današnjoj sjednici Sabora Hrvatske zastupnici su rešetali pitanjima premijera Andreja Plenkovića. Spominjan je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. 
19.01.2022. u 13:06
get url
text

Zastupnica Mosta Marija Selak-Raspudić podsjetila je premijera na njegove izjave kako će jednim pozivom šefici Evropske komisije Ursuli von der Leyen riješiti produženje roka za korištenje EU sredstva za obnovu.

- Neću Vas pitati je li Vam se osušilo grlo kada ste morali zvati Ursulu, neću vas pitati zašto je Markov trg još ograđen, zašto naričete nad nedostatkom medijske pažnje, kako vam se sviđa mijenjanja šešira vašeg najdražega koalicijskog partnera Pupovca od proslave do proslave. Da vam se to ne sviđa, sigurno biste prekinuli koaliciju - kazala je.

Plenkoviće nije ostao dužan. Nazvao je "ljubiteljicom Milanovića" te upitao zbog čega ostaju nijemi kada se "Milanović grli, hvali, bratimi, partneruje s Dodikom".

- Tišina, ogromna tišina. Ništa. Nula. Zero. I tako već godinu i po dana. Kao i svi koji su se očitovali prije desetak dana, šute. Šta biste Vi? Raskinuli Vašu ljubav s Milanovićem zbog te izjave? Niste. Kada aršini budu isti onda grakćite - rekao je Plenković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.