open-navfaktor-logo
search
Podgorica
Zbog imenovanja Andrije Mandića protesti u Crnoj Gori, okupljeni poručili da ne prihvataju četničkog vojvodu
Ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici večeras je pod sloganom "Na okup!" održan protest zbog imenovanja Andrije Mandića za predsjednika Skupštine Crne Gore.
30.10.2023. u 20:02
get url
text

VEZANI TEKST - Četnički vojvoda Andrija Mandić izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore

Organizator protesta je Forum slobodnih građana "Luča" uz podršku DPS-a, SD-a i LP-a.

Sa protesta je poručeno da neće prihvatiti Andriju Mandića za predsjednika Skupštine i da traže od budućeg premijera Milojka Spajića da odloži popis i prihvati sve zahtjeve ili će uslijediti žestok bojkot. 

Građani okupljeni ispred zgrade Skupštine nosili su crnogorske zastave, i pjevali himnu Crne Gore "Oj, svijetla majska zoro".

Peđa Vušurović, koji se uime Foruma obratio medijima, kazao je da Skuština danasi simbolički, i moralno i politički postaje razvalina, prenosi CdM.me.

Okupljeni građani skandirali su "Mandiću, napolje", "Ne ljubimo lance", "Ua, četnici"…

- Nećemo nikad priznati četničkog vojvodu za predsjednika Skupštine nezavisne Crne Gore - poručila je potpredsjednica mladih socijalista Evrope Kristina Šćepanović.

Andrija Mandić je doskorašnji lider Demokratskog fronta i neko ko je prisutan na političkoj sceni dugi niz godina. Bio je kandidat za predsjednika Crne Gore 2008. i 2023. godine. Njegov DF je godinama zastupao tri politička cilja - povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, izlazak Crne Gore iz NATO-a i ukidanje sankcija Rusiji koje je Crna Gora 2014. uvela sljedeći spoljnopolitički kurs Evropske unije.

Ima titulu četničkog vojvode, blizak je Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a javno mu je za predsjedničke izbore u martu ove godine pružio podršku predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.