open-navfaktor-logo
search
Novi krvavi pohod
Za masovnim ubicom iz Mladenovca u Srbiji koji je ubio najmanje osam osoba traga 600 policajaca
U toku je velika policijska potraga za dvadesetjednogodišnjim Urošem Blažićem koji je sinoć ubio osam osoba, a ranio najmanje 11 u masakru u selu Dubona kod Mladenovca u Srbiji.
05.05.2023. u 07:56
get url
text

On je nakon krvavog pira pobjegao sa mjesta događaja i u toku je opsežna pretraga terena i za napadačem se traga helikopterima MUP-a i termovizijskim kamerama, a na teren su izvedeni i policijski psi.

Više od 600 pripadnika MUP-a učestvuje u potrazi za Blažićem. Na terenu su i pripadnici Specijalne antiterostičke jedinice (SAJ), pod punom opremom. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić ocijenio je pucnjavu u Mladenovcu kao teroristički akt.

Prema informacijama iz bolnice u Smederevu, tamo je prevezeno 10 osoba, od kojih su četiri osobe podlegle zadobijenim ranama. Tri osobe su operisane, dvije su u stabilnom stanju, dok je jedna još na operaciji, prenosi RTS.

Podsjetimo, pucnjava se dogodila kasno sinoć nakon 23 sata u selu Dubona kod Mladenovca kada ja napadač otvorio vatru u školskom dvorištu. Uroš je tu bio sa prijateljima, a nakon što su se posvađali otišao je kući po oružje i otvorio vatru.

U pucnjavi kod Mladenovca, oko 40 kilometara južno od Beograda, u četvrtak kasno navečer ubijeno je osam, a ranjeno 11 ljudi, rečeno je Tanjugu iz Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Anadolija. Lokalni mediji su ranije pisali da je u pucnjavi ranjeno najmanje 13 osoba.

Kako je objavio RTS, osam osoba koje su ranjene u pucnjavi kod Mladenovca i koje su zbrinute u Urgentnom centru su u stabilnom stanju. U Bolnici "Dragiša Mišović" nalaze se dvije povrijeđene osobe od 21 i 23 godine, operisane su, ali i dalje životno ugrožene.

Dvadesetjednogodišnji napadač otvorio je vatru iz automatskog oružja, prvo u selu Dubona, a potom u selima Malo Orašje i Šepšin. Na mjesto događaja odmah su upućene jake policijske snage, a Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je akciju "Vihor" u kojoj učestvuju specijalne jedinice, kao i helikopterska jedinica policije. Srbijanska policija je raspisala potjernicu za 21-godišnjim napadačem inicijala U. B.

Prema nepotvrđenim informacijama iz policije, koje prenose mediji, izolovan je "rejon gdje se pretpostavlja da se krije napadač" i vrši se detaljna pretraga. Zatvoreni su svi izlazi iz Mladenovca ka Beogradu zbog potjere za napadačem.

Nasumično pucajući po školskom dvorištu u selu Dubona napadač je ubio mladog policajca i njegovu sestru, te ranio više osoba, objavljeno je na web stranici RTS-a.

Mediji javljaju kako je 13 u napadu povrijeđenih osoba zbrinuto u Urgentnom centru u Beogradu, u bolnici "Dragiša Mišović" i u bolnici u Smederevu. Ranije je javljeno kako je sedam osoba u napadu zadobilo teže povrede.

VEZANI TEKST - Haotično u Srbiji, 21-godišnjak pucao iz kašnjikova, mediji javljaju da je ubio osam i ranio 15 osoba

Ministarstvo zdravlja Srbije uputilo je apel građanima da su potrebni davaoci krvi za ranjene u pucnjavi koja se dogodila tokom noći kod Mladenovca. Potrebna je krv svih krvnih grupa, naveli su iz Ministarstva zdravlja.

Još se niko od srbijanskih zvaničnika nije oglasio sa zvaničnim informacijama o napadu, a prema posljednjim informacijama u Mladenovac je stigao ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić. Konferencija ministrice zdravlja Danice Grujičić zakazana je za 7:30 sati. Napad u selima kod Mladenovca je drugi smrtonosni napad vatrenim oružjem koji se dogodio u Srbiji u dva dana.

Prvi napad dogodio se u srijedu, kada je u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" učenik sedmog razreda (13) ubio osmero učenika i radnika osiguranja te ranio više osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.