open-navfaktor-logo
search
Uvijek neko drugi
Vučić: Jedini krivac za dešavanja na Kosovu je Kurti, on želi rat, nastoji uvesti Srbiju u sukob s NATO-om
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon današnjih sukoba na sjeveru Kosova u kojem su prema dostupnim podacima ubijen jedan policijac Albanac i tri Srbina, članovi oružane grupe koja su se skrivala u manastiru Banjska.  
24.09.2023. u 20:28
get url
text

VEZANI TEKST - Kosovska policija: Ubijena tri napadača, jedan uhapšen

Vučić je rekao je da današnji dan jedan od najtežih za Srbiju od 2004. godine, ali i da ne opravdava ubistvo albanskog policajca, dodavši da osuđuje taj čin. 

- Noćas oko 2.46 sati, grupa Srba sa Kosova postavila je dva kamiona kao barikade u Banjskoj. Zatim, dolazi kosovska policija koja pokušava da ukloni te barikade, tu dolazi do sukoba sa Srbima koji su barikade postavili i u tom sukobu je ubijen policajac i ranjeno još jedno lice.

- U 8.57, administrativni prijelazi Jarinje i Brnjak su zatvoreni. Pucnjave i okršaji i dalje traju. U 10.15, albanske vlasti saopćavaju da su četiri općine na sjeveru zona antiterorističke operacije - rekao je Vučić.

Istakao jeda je jedini krivac za sve ono što se danas dešava na Kosovu tamošnji premijer Albin Kurti.

- Kurti je jedini čovjek koji želi rat. Jedinu želju koju on ima jeste da nas uvuče u sukob sa NATO-om - poručio je Vučić.

Dodao je još kako "Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo".

- Razgovarati možemo, ali na priznanje zaboravite - stav je Vučića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.