open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Užasi na Pelješcu i u Rovinju: Slovenac se samozadovoljavao pred sedmogodišnjom djevojčicom, Nijemac satom snimao nagu djecu
Slovenski državljanin J. P. (31) iz Domžala uhapšen je na Pelješcu zbog sumnje da je počinio krivično djelo zadovoljavanja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina.
05.07.2023. u 22:45
get url
text

Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja i ispitivanja pred nadležnim odvjetništvom policija ga je privela sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku, piše Dubrovački vjesnik. Glasnogovornik Pero Miloglav sa Županijskog suda u Dubrovniku kazao im je kako je osumnjičenik krivično djelo počinio u jednom od kampova u Orebiću, i to na štetu djevojčice iz Poljske, stare samo sedam godina. Djevojčica je u kampu sa svojim roditeljima boravila kao gošća, a slovenski kuhar došao je s dijelom porodice. 

Nakon privođenja sudac istrage je stranom državljaninu, osumnjičenom pedofilu, zbog opasnosti od bijega i mogućeg ponavljanja istoga krivičnog djela, odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana. Dubrovački vjesnik piše da je, prema podacima iz spisa, uhapšeni kuhar za istovrsno krivično djelo već osuđivan u Sloveniji, gdje je i odslužio pravosnažnu zatvorsku kaznu u trajanju od godinu i po.

Neslužbeno su doznali da je pohotni Slovenac slijedio malu Poljakinju u WC orebićkoga kampa. Ondje je pred djevojčicom masturbirao, što je primijetila majka djevojčice i prijavila ga policiji. Policija ga je nakon toga odvela, a navodno su se članovi njegove porodice u policiji s njim htjeli i fizički obračunati. Inače, za navedeno krivično djelo Krivičnim zakonom predviđena je kazna zatvora do tri godine.

Drugi je to slučaj stranog državljanina kojeg je policija uhapsila u posljednjih nekoliko dana zbog krivičnog djela pedofilije. Rovinjska policija prijavila je 54-godišnjeg njemačkog državljanina zbog sumnje da je počinio krivično djelo iskorištavanje djece za pornografiju. Kako su izvijestili, Nijemca sumnjiče da je 1. jula oko 17 sati, na bazenu u jednom turističkom naselju u Rovinju, ručnim satom s integriranom mikrokamerom snimao nagu djecu.

Na sreću, zaštitar je uočio muškarca te ga zadržao do dolaska policijskih službenika, koji su uhapsili pedofila. U okviru kriminalističkog istraživanja, na temelju sudskog naloga, policija je obavila pretrage te je osumnjičenom oduzela prijenosno računalo, mobitel i dva ručna sata, a prilikom pretraga pronašli su fotografije i videosnimke inkriminirajućeg sadržaja. Osumnjičenog muškarca su, nakon kriminalističkog istraživanja, u večernjim satima 2. jula priveli u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.