open-navfaktor-logo
search
Potvrdio MUP Srbije
Uhapšen Milan Radoičić, organizator napada srpskih terorista na Kosovu
Milan Radoičić, kontroverzni biznismen koji je, prema sopstvenim tvrdnjama, organizator napada srpskih terorista u Banjskoj na Kosovu 24. septembra u kojem je ubijen jedan policajac, a likvidarana tri napadača, uhapšen je danas, saopćio je MUP Srbije.
03.10.2023. u 14:41
get url
text

VEZANI TEKST - Vučićev poslušnik Radoičić priznao da je organizovao napad na Kosovu, brani ga advokat Dodika i Karadžića

- Dana 3.10.2023. godine policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Isti je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu - naveo je MUP.

Podsjetimo, Radoičić je prije nekoliko dana u izjavi koju je u javnosti prenio advokat Goran Petronijević, branilac ratnog zločinca Radovana Karadžića i predsjednika RS-a Milorada Dodika, priznao da je organizovao napad srpskih terorista na Kosovu.

Radoičić važi za odanog saradnika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Istovremeno, ministrica pravde Kosova Albulena Haxhiu izjavila je danas da se čeka odluka Osnovnog suda u Prištini da zvanično zatraži međunarodnu poternicu za  teroristom Radoičićem.

- Kosovo je riješeno da traži od Srbije da preda Radoičića, iako je to priličan izazov jer Srbija je sama režirala teroristički napad - kazala je Haxhiu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.