open-navfaktor-logo
search
Bore mu se za život
U Trogiru usred dana muškarac upucan u glavu, policija objavila sliku napadača
Hrvatska policija traga za muškarcem osumnjičenim koji je danas oko podne na ulici u Trogiru upucao muškarca iz vatrenog oružja u glavu.
29.06.2023. u 15:56
get url
text

Kako je objavio Dalmatinski portal, teško ranjeni muškarac prevezen je splitsku bolnicu, stanje mu je kritično i u ovom trenutku nije izvjesno hoće li preživjeti.

Iz KBC-a Split su potvrdili da ima prostijelne rane glave i vrata.

Policija je objavila fotografiju Branka Mamića, bivšeg policajca kojeg traži zbog pokušaja ubistva u Trogiru i ranjavanja muškarca hicima iz vatrenog oružja.

- U ovom trenutku raspolažemo s informacijama da osoba koristi vozila BMW X5, crne boje registarske oznake ST8124K i motocikl Piaggio FLY registarske oznake ST5691Z.

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Pozivamo građane ako imaju saznanja o osobi s fotografije ili znaju gdje se on nalazi ili ako su vidjeli naprijed navedena vozila da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili da se jave na broj telefona 192. Također, pozivamo građane da se ne približavaju osobi ako ga uoče, nego da odmah pozovu policiju.

Također, korisne informacije građani mogu dostaviti i putem e-maila: [email protected] - saopćili su iz policije.

Prema pisanju hrvatskih medija, radi se o bivšem policajcu koji je nedavno izašao iz pritvora nakon što je nepravomoćno osuđen za sedam krivičnih djela nasilja na štetu supruge i djece.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.