open-navfaktor-logo
search
Strava na cesti
Troje mrtvih u teškoj nesreći kod Karlovca: "Dvojica vrištala od bolova, ostali porazbacani po travi, treći ispod vozila..."
Tri osobe su poginule, a više ih je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se tokom noći dogodila kod Karlovca. 
06.01.2024. u 11:12
get url
text

Direktor županijskog Zavoda za hitnu medicinu Perica Vucelić izjavio je kako je nakon nesreće šestero povrijeđenih odvezeno u karlovačku, a dvoje u ogulinsku bolnicu, dok ih je troje u KBC-u Rijeka te jedan u KBC-u Zagreb.

Teška prometna nesreća, u kojoj su učestvovala dva vozila - jedno mađarskih, a drugo hrvatskih registracijskih oznaka, dogodila se oko 1.40 sati na autocesti A1.

Prema puisanju hrvatskih medija, navodno su u mađarskom vozilu prevoženi migranti.

Nezvanične informacije govore da je u nesreći poginuo bračni par iz Rijeke, dok je njihov 16-godišnji sin povrijeđen. Život je navodno izgubio i krijumčar migrantima, dok su migranti povrijeđeni. Policija još nije potvrdila ove informacije.

Direktor Opće bolnice Ogulin dr. Davor Vukelja za 24sata je rekao da su u njegovoj bolnici dvije osobe u kritičnom stanju, kaže da se vjerojatno radi o Sirijcima. Rođeni su 1995. i 1996. godine.

Svjedok nesreće je za Jutarnji list rekao da je terenac mađaraskih tablica preletio preko ograde i udario u riječki automobil te da su osobe iz terenca ispale na cestu.

- Dva, tri čovjeka iz terenca su ležala na brzoj traci odmah uz bankinu, dva su vrištala od bolova, jedan je bio u teškom stanju, ne znam hoće li preživjeti, ostali su bili porazbacani po travi. Jedan je bio ispod kombija. Kad su digli mitshubishi, onda su pronašli još jednog. Taj je bio mrtav, možda vozač. Strašno - govori čovjek.

Dečko iz auta riječkih oznaka, kako je dodao, bio je krvave glave, ali pri svijesti.

- Pitao sam ga gdje ste išli. Rekao mi je: "Kući za Rijeku". Pitam znaš li šta se dogodilo, veli: "Ne znam, spavao sam iza". Samo je ponavljao: "Joj, što je s mamom i tatom, mama i tata nisu dobro" - ispričao je svjedok.

Prema riječima državne tužiteljice  u Karlovcu Vere Magdić Bižanović, rezultati uviđaja pokazali su da je saobraćajnu nesreću uzrokovao vozač mađarskog vozila.

Ona nije mogla potvrditi je li tačno da je vozač u vozilu s mađarskim registracijskim oznakama prevozio migrante, jer kako kaže, identitet svih osoba još nije utvrđen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.