open-navfaktor-logo
search
Pomorska nesreća
Tragedija na Jadranu: U sudaru jet skija i jedrilice poginula majka, dvije kćerke povrijeđene
Nedaleko od Trogira, u Marini, ispred ulaza u luku Agana, danas u 16.15 sati poginula je žena na jet skiju uslijed sudara s jedrilicom. U nesreći su povrijeđene i njene dvije kćerke.
09.08.2021. u 20:03
get url
text

Svjedokinja, čije su dvije kćerke s prijateljima bile na brodu u trenutku nesreće, je vidjela udarac i trenutak kad su žena i njene dvije kćerke pale u more. Imale su prsluke, ali su ostale bez svijesti, a nekoliko ljudi koji su se tu zatekli priskočili su u pomoć i izvukli ih na obalu.

Ljekari hitne pomoći pokušavali su reanimirati ženu četrdesetak minuta, nažalost bezuspješno.

Svjedoci su vidjeli da je povrijeđena djevojčica od petnaestak godina, te je odmah odvezena u vozilu hitne pomoći. Njena je sestra zadobila nešto lakše povrede.

Prema prvim i neslužbenim informacijama najvjerovatnije se radi o njemačkim državljanima. 

Stiglo je i kratko saopćenje policije: 

- Danas oko 16,12 sati zaprimljena je dojava da je u mjestu Marina u blizini lučice Agana  došlo do pomorske nesreće u kojoj su sudjelovala dva plovila. Prema zaprimljenim informacijama jedna osoba je smrtno stradala, dok su dvije osobe prevezene u splitsku bolnicu na pružanje ljekarske pomoći.

Na mjesto događaja upućeno je plovilo Lučke kapetanije i službeno policijsko plovilo, te je o događaju je obaviješteno državno odvjetništvo, objavila je Slobodna Dalmacija. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.