open-navfaktor-logo
search
u Zvečanu
Svecla: Kosovska policija identifikovala automobil beogradskih tablica s većom količinom oružja, eksploziva i municije
Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla saopćio je da je kosovska policija danas uspela da identifikuje automobil beogradskih registarskih oznaka u kome se nalazila veća količina oružja i raznih eksploziva i municije.
23.06.2023. u 21:40
get url
text

Informacija stiže neposredno nakon što su kosovski mediji prenijeli da se u Zvečanu obreo veći broj oklopnih vozila i samih specijalaca Kosovske policije. Zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever potom je potvrdio da nije bilo hapšenja.

Međutim, kosovski ministar unutrašnjih poslova Xhelal Svecla potvrdio je da je u jednom automobilu pronađena značajna količina oružja – zolja, osa, eksploziv i municija sa uniformama.

- Zahvaljujući intenzivnom angažovanju specijalizovanih jedinica Kosovske policije i dobijenim informacijama – obaviještajnim podacima, danas je na oko 100 metara od općine Zvečan identifikovan automobil beogradskih registarskih oznaka u kojem su bile veće količine oružja, eksplozivnih naprava i municije. Otkrivene su razne vrste, uključujući Zolju, osu, eksploziv, automatsko oružje, značajnu količinu municije, šok bombe, vojne uniforme i torbe.

Sva ova sredstva su bila namijenjena i služe za izvođenje terorističkih napada na građane i institucije Republike Kosovo. Ovo je još jedan dokaz da Srbija kroz ovakve grupe i organizacije ima za cilj da destabilizuje našu zemlju.

Kosovska policija, zajedno sa svim ostalim sigurnosnim agencijama, nastavlja svoju posvećenost sprječavanju svakog mogućeg akta koji ima za cilj da naruši sigurnost naše zemlje.

Ovaj slučaj potvrđuje informaciju dobijenu od sigurnosnih institucija Republike Kosovo da su tokom posljednjih sedmica na Kosovo sa teritorije Srbije unošeni automobili i druga vozila sa vojnim oružjem - saopćio je Svecla, prenosi Kossev.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.