open-navfaktor-logo
search
Sklon ispadima
Skandal potresa Hrvatsku: Ovo je ugostitelj osumnjičen za držanje robova
Hrvatsku je obišla vijest o hapšenju 58-godišnjeg muškarca kojeg policija sumnjiči da je mjesecima na otoku Visu držao četvoricu Nepalaca kao robove.
23.06.2021. u 21:10
get url
text

Neslužbeno portal 24sata.hr saznaje da je riječ o Zoranu Marijanu, poduzetniku, ugostitelju i pjevaču koji je već otprije punio novinske stupce. U fokus javnosti došao je prije nekoliko godina, nakon što su ga brutalno pretukli. Tada je policiji rekao da su ga napala dvojica muškaraca i izbila mu zube. Nije prošlo dugo, a Marijan je završio u medijima nakon skandala s dočekom Nove godine.

Naime, početkom 2018., u novine su istupili ogorčeni građani koji su u Marijanovom Movie Pubu, ugostiteljskom objektu u zagrebačkoj Savskoj ulici, platili doček Nove godine po cijeni od 100 KM po osobi. Aranžman je trebao uključivati neograničenu količinu pića, toplo i hladno predjelo, pečenje, živu muziku, ali mediji su tada pisali kako su goste dočekali prazni pladnjevi, vino u plastičnim bocama i tamburice koje su mogli slušati samo preko radija, a klub je bio krcat i nisu mogli naći mjesto. Štaviše, neko od gostiju je tada pozvao i policiju kako bi prijavili ugostitelje za prevaru, pisao je svojevremeno Jutarnji list. U međuvremenu, ljutiti građani su se okupili na društvenim mrežama, iskazali svoje nezadovoljstvo i tražili povrat novca.

Dugovi i firme u stečaju

Fijasko s dočekom Nove godine bio je povod za detaljniji pregled poslovanja gospodina Marijana.

Mediji su tada pisali kako je ugostitelj nakupio popriličan dug, zbog kojeg ga je prozvao i vlasnik zaštitarske tvrtke Zlatko Marić, čiji su zaposlenici čuvali Movie Pub. Dug se navodno popeo na oko 150.000 KM, a Marić je tada izjavio kako Marijana smatra prevarantom. Prema podacima servisa Poslovna Hrvatska, gospodin Marijan trenutno je vlasnik dvije tvrtke koje su još uvijek aktivne, dok je nad trećom objavljen skraćeni stečajni postupak. Povezan je s petnaestak drugih firmi u kojima je svojevremeno bio vlasnik, direktor ili član uprave, a veći dio njih je u međuvremenu brisan ili završio u stečaju.

Svojevremeno se pisalo da je inspekcija otkrila da se u njegovom lokalu svaka kocka leda naplaćuje. Time je praktički prodavao led na crno jer, u slučaju prodaje, led bi morao biti u cjenovniku. 

Osim poduzetničkih, Marijan se otisnuo i u muzičkevode, a na YouTubeu se može naći nekoliko njegovih pjesama, među kojima su "Kate moja", "Svirci moji" te saradnja s Vedranom Mlikotom - "Otišo je otac moj polako".

Do zaključenja ovog članka novinari portala 24sata.hr nisu uspjeli razgovarati s njim.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.