open-navfaktor-logo
search
Epidemija
Situacija u Srbiji se pogoršava, koja mjesta su najopasnija
Situacija sa koronavirusom u Srbiji se nesumnjivo pogoršava, dok je u Beogradu ona prijeteća, jer oboljevanja ima sve više, rekao je srbijanski epidemiolog Predrag Kon.
26.06.2020. u 11:39
get url
text

Dr Kon je rekao da je u studenskim domovima do sada 91 osoba pozitivna, ali dodaje, očekuje da se i to dalje mijenja. 

- Imamo 12 malih klastera, epidemijica. Imamo situaciju da je veliki broj, 57 ili nešto više procenata ne zna gdje se zarazilo, što pokazuje da je virus u cirkulaciji i da se može zaraziti prvenstveno tamo gdje je zatvoren prostor. To se prije svega odnosi na javni saobraćaj, ali i na sva druga mjesta gdje možete doći u kontakt - rekao je dr Kon i dodao da je u tim situacijama neophodno poštovati mjere.

Kako kaže, ako se situacija i dalje bude pogoršavala, iako kako kaže, sam smatra da je već dovoljno pogoršana, morat će da se uvode i sankcije.

- U ovakvoj situaciji kakvoj jesmo, možemo da razmišljamo o prekidu rada noćnih klubova, kao i o potpunom smanjenju radnog vremena, dokle nešto može da radi, kao što su na primjer lokali. To je nešto o čemu se priča i razmatra. To je bolje što pre donijeti nego čekati da se situacija još pogorša - rekao je dr Kon.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.