open-navfaktor-logo
search
Pregovori s Kosovom
Prva Vučićeva objava po povratku iz Brisela: Borili smo se koliko je bilo moguće, pobijedit će Srbija
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se, nakon jučerašnjih pregovora u Briselu, oglasio video porukom na Instagramu.
28.02.2023. u 09:09
get url
text

VEZANI TEKST - Kurti: Bio sam voljan da potpišem, ali je druga strana odbila

- Poštovani građani Srbije, hvala za brigu i podršku u teškom danu jučer. U ranim jutarnjim satima smo stigli u Beograd i sada analiziram šta se sve dogodilo. Borili smo se i, koliko je bilo moguće u teškim uvjetima, izborili i za budućnost Srbije u miru, za nastavak investicija u našu zemlju, da čuvamo i ja svoju zakletvu i Ustav Srbije i Kosovo u sastavu Srbije - rekao je Vučić i dodao: 

- Poslije teške, vjerujem uspješne borbe, u Briselu, večeras odgovaram svim političkim i medijskim manipulatorima koji bi za mrvu vlasti zgazili sopstvenu državu. Srbija nema cijenu, to je nešto što nikada nisu razumjeli. Pobijedit ćemo ih. Pobijedit će Srbija! - poručio je Vučić. 

Vučić i premijer Kosova Albin Kurti sastali su se jučer u Briselu sa visokim predstavnikom Evropske unije za zajedničku vanjsku politiku i sigurnost Josepom Borrellom i evropskim specijalnim predstavnikom za dijalog Miroslavom Lajčakom. Ovaj susret najavljivan je kao najvažniji trenutak u procesu normalizacije odnosa u posljednjih deset godina.

- Ja sam insistirao na ZSO (Zajednica općina sa srpskom većinom), kao i evropski predstavnici. Kurti nije bio spreman da to prihvati sada. Vidjet ćemo da li će u budućnosti - rekao je Vučić.

- Bio sam voljan da potpišem, ali je druga strana odbila, izjavio je Kurti po završetku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, uz posredovanje Evropske unije.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.