open-navfaktor-logo
search
Šta se do sada zna
Prikupljeno više od 500 tragova iz službenog automobila koji su koristile ubice djevojčice Danke Ilić
U toku istrage za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, koju sprovodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru, danas je saslušana Svetlana D, majka osumnjičenog Dejana Dragijevića
Faktor/Nova.rs
16.04.2024. u 19:19
get url
text
Dejan Dragijević priznao je da je djevojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom
Dejan Dragijević priznao je da je djevojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom
Potraga za tijelom ubijene dvogodišnje Danke Ilić iz Srbije ušla je u 13. dan, a policija nastavlja da pretražuje Banjsko polje i okolinu sela, ali većih pomaka još nema.
Kako Nova.rs saznaje do sada je izvještačeno 400 tragova koji su pronađeni u službenom vozilu JKP "Vodovod" za koje se sumnja da su Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja krivičnog djela.
Prema nezvaničnim informacijama pomenutog portala, u narednim danima će biti izvještačeno još tragova iz automobila.
- Izuzeto je više od 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila JKP "Vodovod" u Boru, 400 je već vještačeno, a još 100 bi trebalo da bude narednim danima. Također, vještačeni su i tragovi sa spoljašnje strane automobila - navodi izvor portala Nova.rs.
U toku istrage za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, koju sprovodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru, danas je saslušana Svetlana D, majka osumnjičenog Dejana Dragijevića i supruga Radoslava Dragijevića osumnjičenog za pomaganje pri skrivanju tijela djevojčice.
Svetlana D. je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svjedoči u tužilaštvu, kao najbliži srodnik osumnjičenih.
Nakon Svetlane, u tužilaštvu su danas saslušana još dva svjedoka, dok je za sutra u tužilaštvo pozvano još svjedoka.
- Što se svjedoka tiče, to su prijatelji, kolege, poznanici, ali i porodica drugoosumnjičenog Srđana Jankovića - navodi dalje izvor.
Srđan Jankovića (50) iz Luke i Dejan Dragijevića (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se tijelom neprekidno traga već 13. dan, uskoro bi trebalo da budu poslani na psihijatrijsko vještačenje.
Oni su 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku.
Dejan Dragijević priznao je da je djevojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom, a njeno tijelo je premješteno sa deponije gdje je prvobitno bilo ostavljeno.
Osumnjičeni Dalibor Dragijević, za koga se vjerovalo da je bratu pomogao da sakrije tijelo ubijene djevojčice, preminuo je nakon što je priveden u PU Bor.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.