open-navfaktor-logo
search
Godišnjica "Oluje"
Policija objasnila zašto HOS-ovce nije pustila na trg u Kninu: Korona ili "Za dom spremni"
Policija na kninski trg nije pustila nekoliko stotina pripadnika HOS-a i drugih ratnih jedinica, među kojima je bilo i onih u majicama s natpisom "Za dom spremni", a uzvikivali su i taj ustaški pozdrav, no pušteni su nakon završetka svečanosti u povodu 25. godišnjice "Oluje".
05.08.2020. u 18:40
get url
text

Glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor izjavila je Hini da je nekoliko stotina pripadnika HOS- a i drugih braniteljskih udruga, kojima policija nije dopustila dolazak na Trg dr. Ante Starčevića, za sve vrijeme trajanja programa pjevalo, nezadovoljni što ne mogu ući na trg.

U par navrata čuo se, rekla je, i pozdrav "Za dom spremni", a nekolicina ih je nosila majice neprimjerenog sadržaja.

Upitana zašto branitelji, među kojima je i bivši ratni komandant IX. bojne HOS-a Rafael vitez Boban Marko Skejo, nisu mogli ući na trg kako bi pratili program, Kosor je odgovorila kako je razlog to što nisu imali akreditacije, a prostor gdje se održava program zbog epidemioloških mjera prima tek šestotinjak uzvanika.

- Postoji tačan broj uzvanika koji mogu doći na Trg dr. Ante Starčevića. Prostor na trgu je ograničen zbog pandemije, a svi koji su na njemu moraju biti akreditirani - naglasila je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.