open-navfaktor-logo
search
Razoran potres
Plenković i Milanović u Petrinji: Ovdje nije sigurno biti, izgleda kao Grozni prije 20-ak godina
Hrvatski premijer Andrej Plenković ubrzo nakon snažnog zemljotresa jačine 6,3 stepeni po Richteru, koji je oko 12.20 sati pogodio Hrvatsku, stigao je u Petrinju, kako bi se na licu mjesta uvjerio u razmjere štete koju je pričinio.
29.12.2020. u 15:22
get url
text

Istakao je da su u Petrinju došle sve službe spašavanja, kako bi pomogle u raščišćavanju ruševina i u potrazi za ljudima ispod ruševina.

- Svi su tu. Srećom u Petrinji je kasarna, vojska je tu. Dolaze iz Zagreba hitne službe, policija, civilna zaštita, vatrogasci, HGSS će doći iz Splita, otišli su vojni helikopteri po njih, tako da sve ćemo dignuti. Morat ćemo naći alternativni smještaj. Doći će kontejneri, dio ljudi ćemo morati maknuti iz Petrinje, jer ovdje nije sigurno biti. To je sada jasno kao dan - istakao je hrvatski premijer.

Plenković je pojasnio da odmah nakon što saznao što se dogodilo krenuo za Petrinju, ali i da je Vlada uputila sve hitne službe u taj hrvatski grad.

- Žao nam je. Ovo je baš tragedija - zaključio je Plenković.

- Ovo je užas. Ovo je tragedija - rekao je Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske danas u Petrinji.

- Petrinja danas izgleda kao Grozni, u Čečeniji prije 20, 30 godina. Ono što sada jedino mogu reći sa sigurnošću, Petrinja će biti obnovljena novcem iz Evropske unije. Ovaj grad će biti obnovljen, ali emotivno ljudima niko neće moći nadoknaditi - kazao je, između ostalog, Milanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.