open-navfaktor-logo
search
Srbija
Osumnjičeni za ubistvo priznao da je zadavio Danku Ilić: Otkrio ko mu je pomogao da se riješi tijela
Drugi osimnjičeni za ubistvo djevojčice, Srđan Janković, se branio šutnjom
AUTOR: Faktor/Blic
06.04.2024. u 11:47
get url
text
Danka Ilić
Danka Ilić
Dejan Dragijević (50) priznao je sinoć na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru da je zadavio Danku Ilić iz Srbije, saznaje srbijanski Blic.
On je u tužilaštvu otkrio i da je imao pomagače da skloni tijelo Danke Ilić sa deponije.
- Rekao je da su mu pomogli otac i brat da se riješi tijela - kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.
Drugi osimnjičeni za ubistvo djevojčice, Srđan Janković, se branio šutnjom.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su R. D. (73) i D. D. (40) zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da premjesti tijelo djevojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.
Kako je ranije potvrdio načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić, danas će ponovo biti pretražene kuće osumnjičenih, ali i šira okolina.
- Bit će pretražene septičke jame, ići ćemo i na groblje. Ima mnogo lokacija koje ćemo danas obići - rekao je Cmolić.
Podsjetimo, za ubistvo Danke Ilić osumnjičeni su radnici "Vodovoda" Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni su priznali zločin, ali nisu otkrili tačnu lokaciju gdje su bacili tijelo djevojčice, a još uvijek je misterija i kako je ona tačno ubijena.
Načelnik UKP Ninoslav Cmolić kaže da policija nastavlja potragu za tijelom, osumnjičenima je određen pritvor, a kako ističe, iako osumnjičeni do detalja opisuju izvršenje krivičnog djela, kada dođe do momenta da se kaže gdje je sakriveno tijelo, osumnjičeni ne želi da sarađuje.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.