open-navfaktor-logo
search
Je li znao 
Novi gaf Vučića: Ne skida se s TikToka, korisnici ga podučili da pjeva pjesmu koja je zabranjena jer...
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je novi spot na svom nalogu na društvenoj mreži TikTok. Na snimku Vučić, dok vozi auto, uključuje radio i počinje da igra. Međutim, korisnici društvenih prepoznali su da je u pitanju pjesma "Rap das Armas", koja je u Brazilu zabranjena jer glorifikuje ubijanje policajaca u favelama.
09.12.2023. u 21:29
get url
text
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Vučić, koji odnedavno aktivno koristi mrežu TikTok, objavio je spot u kojem obilazi autoput hvaleći uspjehe stranke čiji je donedavno bio predsjednik. No na početku tog spota, šef susjedne države uključuje radio i počinje da igra uz dio pjesme "Parapapapa", za koji korisnici društvenih mreža navode da je u pitanju onomatopeja, tačnije oponašanje pucanja na policiju, piše Nova.rs.

U pitanju je pjesma koja je u Brazilu zabranjena upravo iz razloga što promovira nasilje nad snagama reda i zakona. Pjesma je postala veoma popularna u toj zemlji zahvaljujući filmu Elitna jedinica (Elite Squad).

Govori o specijalnoj jedinici policije koja svakodnevno upada u favele kako bi hapsila narko dilere, ali i o oružju koje je popularno među dilerima, kao i o sukobima između dilera i policije.

Pjesmu izvode MC Sidinjo i MC Doka, dvoje pratilaca proibidao stila koji je zakonski zabranjen zbog veličanja kriminalnih aktivnosti.

Stoga ova pjesma, uprkos popularnosti, nikad nije puštana na brazilskim radio-stanicama, dok je nakon dvije sedmice izbačena i s filmskog kompakt-diska.

Pitanje je je li ili nije Vučić uopće znao išta o pjesmi koju pjevuši.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.