open-navfaktor-logo
search
Sud u Stuttgartu
Novi detalji u slučaju Bosanke Mirnese: Njemačko tužilaštvo podiglo optužnicu, gdje je sakrila 1,25 miliona eura
Njemačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Mirnese S. porijeklom iz Bosne i Hercegovine koja je ukrala prošle godine 1,25 miliona eura.
16.06.2023. u 11:48
get url
text

VEZANI TEKST - Bosanka Miki u Stuttgartu usred dana ukrala milion eura i nestala, ponuđena i nagrada za informacije o njoj

Za njom je tragao Interpol u cijeloj Evropi prije nego što se sama predala. Istovremeno je podignuta optužnica i protiv neimenovanog saučesnika koji će se uskoro zajedno s njom naći na sudu, prenosi Bild. 

Nakon višemjesečne potrage Mirnesa S. uhapšena je u januaru na aerodromu u Stuttgartu. Ona je iz firme u kojoj je radila u Njemačkoj sredinom oktobra prošle godine ukrala 1,25 miliona eura.

Za njom je čak bila raspisana potjernica i nagrada od 37.500 eura. Mirnesa je preko svog advokata obavijestila njemačke vlasti da želi da se preda, nakon čega su je uhapsili istražitelji sa saveznom policijom.

Tužilaštvo sada vjeruje da je Mirnesu sačekao 29-godišnji muškarac u vozilu kojim su pobjegli nakon pljačke. On dosad nije uhvaćen. Međutim, pronađena je osoba za koju se vjeruje da je organizirala milionsku pljačku.

Tužilac Aniello Ambrosio rekao je da je taj osumnjičeni 45-godišnjak u martu uhapšen na teritoriji Njemačke i da se kao i Mirnesa S. nalazi u istražnom zatvoru.

On se tereti da je "organizirao bjekstvo svojih saučesnika".

Datum glavne rasprave u okružnom sudu u Stuttgartu još nije određen. Istražitelji nastavljaju potragu za plijenom.

Tužilac Ambrosio je rekao da još uvijek nije utvrđeno gdje se nalazi novac. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.