open-navfaktor-logo
search
Oluja napravila haos
Nevrijeme u Srbiji: Pljusak i jaka grmljavina u Beogradu, na aerodromu zabranjeno točenje goriva, grad u Čačku ubijao ptice
Snažno nevrijeme večeras je ponovo pogodilo Srbiju.
22.07.2023. u 22:50
get url
text
Srbija, nevrijeme
Srbija, nevrijeme

U Zaječaru je večeras padao jak grad praćen grmljavinom, a pojedine ulice u ovom gradu bile su poplavljene. Grad je bio veličine lješnika. 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 192.RS (@192_rs)

U Beogradu pada jaka kiša i intenzivno grmi. 

Grad je večeras pričinio štetu i u općini Požega. Najviše je stradalo selo Roge, u kojem su, prema riječima predsjednika općine, stradali crijepovi praktično na objektima u cijelom selu.

Za desetak minuta, koliko je trajalo nevrijeme u Kraljevu, u prigradskim naseljima i selima pored Morave, grad je oštetio fasade na kućama, krovove i automobile i "obrao" voće.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 192.RS (@192_rs)

Zbog grmljavine uslijed najavljenih vremenskih nepogoda, na beogradskom aerodromu je od 21 sat aktuelna zabrana snabdijevanja aviona gorivom, saopćeno je večeras sa Aerodrom "Nikola Tesla".

- Napominjemo da ovo ne znači da je aerodrom zatvoren za saobraćaj. Kada vremenski uvjeti dozvole, zabrana snabdijevanja gorivom će biti stavljena van snage, a letovi će nastaviti da saobraćaju redovno, dok aviokompanije prave prioritete za snabdijevanje gorivom na svojim letovima - navedeno je u saopćenju. 

Grad veličine kokošijeg jajeta bio je toliko snažan u Čačku da je ubijao ptice u letu, a kad su ledenice završile na zemlji mještani pogođenih sela ostali su u šoku zbog izgleda ledenica.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Regionalna informativna novinska agencija (RINA) (@_rina.rs)

U Nišu je padao jak pljusak prećen grmljavinom i gradom.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 192.RS (@192_rs)

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.