open-navfaktor-logo
search
Dao izjavu
Nakon jutrošnjeg privođenja: Predsjednik Općine Budva pušten na slobodu
Nakon privođenja u akciji specijalnog državnog tužiteljstva Crne Gore koja je provedena u više gradova, pušten je na slobodu predsjednik Općine Budva i funkcioner Demokratskog fronta Milo Božović.
13.04.2023. u 12:41
get url
text

Državni tužilac i glasnogovornik Vukas Radonjić kazao je da po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku i pomoć agencije Evropske unije za suradnju i provedbu zakona (EUROPOL), Specijalni policijski odjel poduzeo mjere i radnje u okviru izviđaja u dva krivična predmeta.

No Radiotelevizija Crne Gore javlja kako se prema neslužbenim informacijama, jedan od ta dva predmeta odnosi na šverc velike količine droge.

Iz Božovićevog ureda saopćeno je da on nije uhapšen već da je pozvan u policiju kako bi dao izjavu.

VEZANI TEKST - Akcija Specijalnog tužilaštva i EUROPOL-a: Uhapšen proruski gradonačelnik Budve Milo Božović?

Andrija Mandić, jedan od lidera DF-a, kazao je kako je žalosno da se Božović pokušava proglasiti najvećim kriminalcem u Crnoj Gori, a da se "ne udara na Mila Đukanovića koji slovi za šefa svih kriminalnih grupa, a uživa u Dubaiju".

Božović je kao član koalicije za Budućnost Crne Gore podnio ostavku na funkciju predsjednika Općine Budva 30. decembra 2022. godine, a ponovo je izabran 9. januara ove godine.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) je početkom godine objavila da je protiv Božovića podnijela prijavu Agenciji za sprječavanje korupcije zbog kršenja zakonske obveze da prijavi svoju imovinu toekom prethodne dvije godine.

MANS je naveo da podaci iz budvanskog katastra pokazuju "da je Božović značajno uvećao svoju imovinu" u odnosu na 2019, kada ju je posljedni put prijavio, podsjeća Radio Slobodna Evropa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.