open-navfaktor-logo
search
Neprimjereno
Načelnik u Srbiji djeci poklonio med za potenciju
Djeca iz karate-kluba Sensei iz Inđije u Srbiji dobila su u znak zahvalnosti za postignute rezultate u prošloj godini med za potenciju, što je uznemirilo njihove roditelje.
25.01.2024. u 21:02
get url
text

Kako pišu srbijanski mediji, načelnik općine Vladimir Golak primio je mlade sportiste koji su osvojili 1847 medalje, među kojima je bila 71 zlatna, te im uručio poklone među kojima je bio i med za potenciju naziva "Fruškogorski skočko". U opisu meda piše natpis "radost u kući".

Roditelji mladih sportista vrlo su uvrijeđeni zbog ovakve poruke lokalne samouprave te misle da takav poklon za maloljetnu djecu nije primjeren.

- Razumijemo da je to inđijski brend, ali je li moguće da nisu vodili računa kome šta poklanjaju. Da su stavili med za imunitet ili nešto namijenjeno sportistima, bilo bi pohvalno. Ali "Fruškogorski skočko" maloljetnoj djeci uz poruku "radost u kući" je više nego neprimjeren - rekli su roditelji za portal INMedija.

Iz lokalne uprave su kratko poručili da ne znaju ko određuje sadržaj poklona koji načelnik daruje svojim gostima.

Na službenoj internetskoj stranici općine Inđija objavljena je reakcija načelnika Golaka.

- Veoma mi je žao ako je neko pogrešno protumačio poklone koje proizvodi Udruženje žena Banstolka iz Inđije, koje je uspješno i poznato u cijeloj Srbiji. U samu konotaciju vijesti koja je objavljena ne želim ulaziti jer je više nego ogavna. Na deklaraciji proizvoda, koji su označili kao sporan, piše da je namijenjen za jačanje imuniteta, regeneriranju moždanih ćelija i unutarnjih organa i poboljšanje apetita.

Veoma sam zahvalan svim roditeljima koji su mi pružili podršku nakon objavljivanja ovako ogavne vijesti. Ovakvi tekstovi su isključivi dokaz da oni koji ne podržavaju politiku SNS-a, ne biraju načine i sredstva da pokažu mržnju prema meni kao načelniku općine, koji zastupa i provodi politiku iste, a sve s ciljem da skrenu pažnju s odličnih rezultata koje je općina Inđija postigla u posljednjih skoro osam godina - stoji u reakciji načelnika.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.