open-navfaktor-logo
search
Napravljena rekonstrukcija
MUP Srbije: Kretanje objekta u Savi poklapa se s kretanjem mobitela nestalog Mateja
Snimka na kojoj se vidi kretanje jednog objekta u Savi poklapa se s kretanjem mobitela Mateja Periša, rekla je srbijanska policija u srijedu nakon što je pregledala stotine sati snimki sa svih nadzornih kamera s trase kretanja nestalog Hrvata i okolice i napravila kompletnu rekonstrukciju njegovog kretanja.
12.01.2022. u 18:39
get url
text
Sava
Sava

- Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog objekta u rijeci Savi. Vrijeme i trasa kretanja ovog objekta u rijeci se poklapa s kretanjem Matejevog telefona. U ovom kadru, ka ušću Save u Dunav, vidjet ćete objekt. Vrijeme i mjesto se poklapaju s kretanjem Matejevog telefona - saopćio je MUP Srbije govoreći o snimci na kojoj se vidi da neki objekt ili osoba pluta rijekom Savom.

Tu snimku je danas komentirao i načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Hrvatske Antonio Gerovac, nakon što su predstavnici hrvatske policije boravili u Beogradu, koji je potvrdio da je autentična i da je nastala u noći kada je Matej nestao.

Periševo kretanje rekonstruirano je od trenutka izlaska iz kluba Gotik u Beton hali "u 1:43 sati do silaska do Save, u 1:52 sata, odakle mu se gubi svaki trag", navedeno je u saopćenju.

VEZANI TEKST - MUP Hrvatske: Ništa ne ukazuje da je nestanak Mateja Periša posljedica bilo kakvog nasilja

Na temelju pregleda svih snimki nadzornih kamera jasno je da Periš, od trenutka izlaska iz Beton hale, osim taksista kojeg je zaustavio i s kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu ni s jednom drugom osobom, navodi MUP.

U dosadašnjem toku istrage srbijanska policija je obavila razgovor s Periševim prijateljima koji su te večeri bili s njim, osobljem kluba Gotik i svim svjedocima, a na temelju svih tih izjava "isključena je svaka mogućnost" da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tučnjava, stoji u saopćenju.

Policija 13 dana ulaže "maksimalne napore i poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti" kako bi pronašli nestalog Splićanina, a posredstvom Interpola obaviještene su i policije zemalja u okruženju.

Srbijanski MUP ponovio je danas apel medijima "da se zbog osjetljivosti teme, suosjećanja s roditeljima i porodicom nestalog mladića i remećenja daljnjeg toka istrage, ne šire dezinformacije i ne plasiraju neprovjerene snimke kojima insinuiraju navodne scenarije koji su prethodili nestanku".

U današnjem saopćenju MUP je izvjestio da se kompletna rekonstrukcija kretanja Mateja Periša može preuzeti sa FTP servera ministarstva, prenosi Hina.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.