open-navfaktor-logo
search
Predsjednička kampanja
Kolindu u Imotskom dočekali uvredljivi leci: "Četnikuša, izdajica hrvatskog naroda"
Hrvate u BiH Grabar-Kitarović je podsjetila da je posljednjih pet godina stajala uz njih i borila se za njih, što nije bilo lako s obzirom na to da su tokom 15 godina njeni prethodnici ostavili "pustoš krivih politika"
30.12.2019. u 09:48
get url
text

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović jučer je u Imotskom pozvala birače da joj daju povjerenje za novi predsjednički mandat, zahvalila je brojnim braniteljima iz Imotskog koji su sudjelovali u odbrani Hrvatske i BiH, a hrvatskom narodu u BiH je poručila da će se boriti za njihova prava.

RTL javlja da su Grabar-Kitarović u Imotskom dočekali i uvredljivi leci na kojima je fotografija rukovanja nje i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, uz natpis "Četnikuša - izdajica hrvatskog naroda".

Rekla je kako joj je u Splitu, gdje je popodne održala predizborni skup i družila se s građanima, posebno drago bilo vidjeti "milu trobojnicu i hrvatski barjak", koji niko nikad više neće skinuti s Marjana ili bilo kojeg drugog dijela Hrvatske.

Istaknula je važnost pružanja podrške Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini i hrvatskom narodu u BiH jer, rekla je, "mi smo jedno srce i jedna duša i niko nas ne može razdvojiti".

-Posebno hvala gradonačelnicima Imotskog i Posušja, svim državnim dužnosnicima te ministru odbrane Damiru Krstičeviću s kojim sam pet godina blisko radila na uspostavi sistema domovinske sigurnosti. Hrvatske su granice danas sigurne, ali ono što nikada ne bismo željeli je podizati prepreke ili žice prema BiH u kojoj živi naš hrvatski narod kao autohtoni, jednakopravan, konstitutivni narod BiH čija je to druga domovina- kazala je Grabar-Kitarović.

Zahvalila se i braniteljima iz Imotskog podsjetivši koliko velik broj ih je sudjelovao u obrani Hrvatske i BiH od velikosrpske agresije tokom Domovinskog rata. S posebnim se pijetetom zahvalila i obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila i svima koji su na bilo koji način položili žrtvu na Oltar domovine, omogućivši nam hrvatsku budućnost.

Hrvate u BiH Grabar-Kitarović je podsjetila da je posljednjih pet godina stajala uz njih i borila se za njih, što nije bilo lako s obzirom na to da su tokom 15 godina njeni prethodnici ostavili "pustoš krivih politika".

No, dodala je predsjednička kandidatkinja HDZ-a Grabar-Kitarović, to je činila svim srcem, a to će činiti i dalje.

-Borit ću se za prava hrvatskog naroda u BiH, da budu istinski jednakopravni i da sami biraju svoje političke, a ne samo etničke predstavnike, da imaju sve mogućnosti kao i svi ostali u BiH - naglasila je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.