open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Ko je kriv: Županijsko odvjetništvo o nesreći u kojoj je poginuo vozač, a ministar povrijeđen
Županijsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, u Hrvatskoj, oglasilo se povodom saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić. U nesreći je poginuo vozač kombija, dok je Banožić teže povrijeđen.
11.11.2023. u 16:16
get url
text
Biljana Luburić
Biljana Luburić

VEZANI TEKST - Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo 40-godišnjak: Plenković smijenio ministra odbrane Banožića

Biljana Luburić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika, izjavila je kako je ŽDO u saradnji s policijom i vještakom ustvrdio kako je "44-godišnji hrvatski državljanin vozio iz smjera Vinkovaca", te je započeo preticanje teretnog vozila ne provjerivši da to može učiniti na siguran način, te je došlo do udara u kombi koji se kretao iz suprotnog smjera.

- Došlo je do smrtnog stradanja vozača kombi vozila dok je vozač privatnog automobila zadobio teške tjelesne povrede, te je prevezen u bolnicu u Vinkovce, te kasnije u Osijek - dodala je, prenosi N1 Hrvatska.

Navela je da su izuzeli krv i urin kako bi utvrdili prisutnost alkohola, ali još nemaju rezultate.

Nije mogla otkriti kojom se brzinom kretao ministar Banožić ni u kojem će smjeru ići prijava. Potvrdila je da su oba vozača bila vezana, te da imaju jednog svjedoka, vozača kamiona, koji je ispitan.

Što se prisutnosti vojne policije tiče, kaže da oni uvijek budu prisutni kada je u pitanju nesreća vojnog lica, ali ne utječu na uviđaj.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković obratio se javnosti o ovoj saobraćajnoj nesreći i kazao, između ostalog, da je smijenio Banožića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.