open-navfaktor-logo
search
Nesreća u Hrvatskoj
Kamionom pregazio ženu dok je spavala na odmorištu, navodno mislio da je vreća
Neuobičajena saobraćajna nesreća desila se sinoć blizu tri sata nakon ponoći na odmorištu autoceste kod Slavonskog Broda u Hrvatskoj, kada je teže povrijeđena državljanka Turske pošto je na nju "naletio" vozač kamiona s poluprikolicom.
19.07.2023. u 18:55
get url
text
Ilustracija
Ilustracija

U nesreći je teško stradala 47-godišnja državljanka Turske. Na nju je naletio 35-godišnji državljanin Hrvatske, upravljajući kamionom s poluprikolicom.

Policija je saopćila da je 35-godišnji vozač, državljanin Hrvatske, zbog neprilagođene brzine u zavoju točkovima poluprikolice prešao preko tijela 47-godišnjakinje koja je ležala na cesti.

Njoj je pružena ljekarska pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je zadržana na daljnjem liječenju.

Policija je protiv vozača podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela izazivanja saobraćajne nesreće, ali su i od žene naplatili novčanu kaznu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama.

Kako piše Index.hr, kamion je pregazio Turkinju dok je spavala na cesti na odmorištu kod benzinske pumpe. Žena je odmarala na proputovanju, a vozač kamiona je nije uočio dok se kamionom kretao po odmorištu. Nakon nesreće rekao je da je, s obzirom na to da je bio mrak, mislio da se radilo o vreći.

Na sreću, vozač kamiona je samo zadnjim točkom prikolice pregazio ženu. Jedna noga joj je slomljena, a ozlijeđen joj je i kuk, ali bi za nekoliko dana trebala biti otpuštena iz bolnice. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.