open-navfaktor-logo
search
Nagli pad temperatura
Jako olujno nevrijeme u Sloveniji, pala tuča, u Istri snimljena ogromna pijavica
Veoma snažno nevrijeme s jakim pljuskovima, vjetrom i tučom zahvatilo je zapad Slovenije. Dijelovi zemlje su ostali bez struje, voda je ušla u prodavnice. Nevrijeme se zatim premjestilo prema Vipavskoj dolini i Goriškoj. U Ajdovščini je već pala tuča veličine jajeta.
28.08.2023. u 15:19
get url
text

Jako nevrijeme prethodno je zahvatilo i obalu. Zbog kratkotrajnog obilnog pljuska voda je poplavila Skladiščnu ulicu u Izoli. Voda se probila i u neke trgovine, poplavljen je i Prešernov trg, javlja čitateljica 24ur.

Iz Prometno-informativnog centra upozoravaju da na pojedinim dionicama ima odrona na cestama na području između Seče i Izole te između Dragonje i Kopra. Poplavljena je i portoroška plaža te centar grada. Prema podacima slovenske Agencije za okoliš, na obližnjem aerodoromu do pola tri poslijepodne već su pale čak 92 litre kiše po kvadratnom metru.

U nastavku pogledajte kako je sve izgledalo:

 

Najavljivana promjena vremena stigla je u Istru, javlja N1 i dodaje da je na zapadnoj obali Istre u toku nevrijeme. Temperature su pale.

Prema stranici pljusak.com, u Umagu je jutros u 8:25 sati bilo gotovo 28 stepeni, dok je u 9:05 izmjeren samo 21,5 stepeni Celzijevih. Neverin.hr javlja da je nad Istrom u dva sata zabilježeno 25.000 munja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.