open-navfaktor-logo
search
Saobraćajna nesreća
Hrvatski glumac u komi nakon što ga je udario automobil na pješačkom, vozač pobjegao
Bogdanović se vraćao kući s predstave, a kad je prelazio preko pješačkog prijelaza, na njega je naletio terenac kojim je upravljao 22-godišnjak
22.12.2019. u 15:17
get url
text
Aleksandar Bogdanović
Aleksandar Bogdanović

Na Aleksandra Bogdanovića, glumca osječkog Hrvatskog narodnog kazališta, sinoć je na pješačkom prijelazu u Ulici kneza Trpimira u Osijeku terencem naletio mladi vozač i pobjegao.

Nesretni glumac najteže povrede zadobio je u predjelu glave, zbog čega se nalazi u KBC-u Osijek u stanju inducirane kome, pa je stanje još uvijek prilično neizvjesno, javlja Jutarnji.

- Bili smo u bolnici do tri sata ujutro. Doktori su učinili sve što je bilo u njihovoj moći i početno iznimno teško stanje uspjeli su stabilizirati, a sada je sve na Aci i njegovoj mentalnoj i fizičkoj snazi, koja je iznimno velika, pa se svi molimo i vjerujemo da će izboriti i ovu bitku - rekao je Jutarnjem Bogdanovićev prijatelj i kum, također glumac HNK u Osijeku, Miroslav Čabraja.

Bogdanović se vraćao kući s predstave, a kad je prelazio preko pješačkog prijelaza, na njega je naletio terenac kojim je upravljao 22-godišnjak i koji je nakon udara u čovjeka pobjegao s mjesta nesreće ne pruživši pomoć povrijeđenom i ne obavijestivši o tome policiju.

Policija ga je ipak vrlo brzo pronašla u Zagrebačkoj ulici u Osijeku i uhapsila.

Bogdanović je rođen u Osijeku 17. juna 1974. godine, a Akademiju umjetnosti završio je u Novom Sadu. Već je godinama jedan od zaštitnih znakova dramskog ansambla HNK Osijeka, gdje se iskazao u ulogama Čičikova u Mrtvim dušama, za koju je dobio i nagradu za glavnu ulogu na Festivalu vojvođanskih pozorišta 2009., kao i nagradu za glavnu ulogu Vitez Oliver Urban na Marulićevim danima 2011.

Bio je nominiran i za Nagradu hrvatskoga glumišta za sporednu mušku ulogu za Levina u Ani Karenjinoj 2014. te za glavnu mušku ulogu za Georga u Tko se boji V. Woolf INK Pula.

Osim na pozorišnim daskama, Bogdanović se iskazao i u filmovima i serijama. Između ostalih, glumio je u Larinom izboru, Počivali u miru, objema sezonama Novina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.