open-navfaktor-logo
search
Turski predsjednik
Erdogan poručio izraelskim liderima: Ne mogu nas spriječiti da ubice nazivamo ubicama
Poručio je da će Turska i ubuduće nastaviti štititi palestinsku braću, kao što je to činila i do sada, napominjući da nikada neće pokleknuti pred tlačiteljima
Anadolija
12.03.2024. u 21:24
get url
text
Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan
FOTO: Anadolija
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u utorak je još jednom ponovio poziv na uspostavljanje nezavisne države Palestine, rekavši da je to jedini način da se plati dug prema ubijenoj palestinskoj djeci, javlja Anadolija.
- Svi imamo dug prema ubijenoj palestinskoj djeci, a ovaj dug se može platiti samo kroz uspostavljanje nezavisne palestinske države - rekao je Erdogan u obraćanju ambasadorima u Ankari tokom iftara, večernjeg obroka u muslimanskom mjesecu ramazanu.
Poručio je da će Turska i ubuduće nastaviti štititi palestinsku braću, kao što je to činila i do sada, napominjući da nikada neće pokleknuti pred tlačiteljima.
- Ne mogu nas spriječiti da ubice nazivamo ubicama. Izraelski čelnici moraju odgovarati za ubijene bebe u Gazi, umjesto da pokušavaju prikriti istinu o genocidu - kazao je Erdogan i dodao:
- Oni koji ubijaju civile koji čekaju u redu za hranu ne mogu nam ništa pričati.
Poručio je da će Turska nastaviti da pruža podršku Palestincima u skladu sa mogućnostima.
- Nastavit ćemo da povećavamo našu pomoć kroz naše zvanične institucije, općine, fondacije i udruženja tokom mjeseca ramazana - kazao je turski predsjednik Erdogan.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.