open-navfaktor-logo
search
Prvostepena presuda
Doživotni zatvor za očuha koji je nasmrt pretukao dvogodišnju pastorku u Zaječaru
Viši sud u Zaječaru izrekao je doživotnu kaznu zatvora za M. N. iz sela Donji Dejan kod Vlasotinca, jer je 21. februara u Zaječaru, gradu na istoku Srbije, nasmrt pretukao dvogodišnju kćerku svoje vanbračne supruge.
08.12.2023. u 09:15
get url
text
Viši sud u Zaječaru
Viši sud u Zaječaru

VEZANI TEKST - Majka i očuh u Srbiji osumnjičeni da su nasmrt pretukli dvogodišnje dijete

Odbrana je najavila žalbu Apelacionom sudu u Nišu, piše RTS.

U svojim završnim riječima postupajući tužilac je sudu predložio da M. N. za krivično djelo teško ubistvo osudi na maksimalnu kaznu, odnosno na kaznu doživotnog zatvora.

Sa druge strane, branilac Milinko Jovanović predložio je sudu da njegovog branjenika osudi na kaznu zatvora od 20 godina umjesto na doživotni zatvor.

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti djevojčice dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, smrt djevojčice je nastupila neposredno usljed prestanka disanja i srčanog rada, prouzrokovanog "obimnim jakostepenim povredama glave i posljedičnim razvojem jakostepenog otoka mozga".

Kod djeteta su utvrđene i druge povrede koje zbirno predstavljaju tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Vještačenje sudskog vještaka iz oblasti neuropsihijatrije ukazuje da je M. N. u vrijeme ubistva bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola s količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.

Optužen je da je 21. februara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i tijelu udario dvogodišnju kćerku svoje vanbračne supruge i teško ju je povrijedio. Dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru, gdje je preminulo.

Ovo je deveta prvostepena kazna doživotnog zatvora u Srbiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.