open-navfaktor-logo
search
"Srbi da budu jedinstveni"
Dodik dobio konkurenciju u Beogradu, Stanivuković pozvan na svečanost sa "srpskim liderima"
Na ceremoniji održanoj na Savskom trgu u Beogradu, otkriven je spomenik Stefanu Nemanji, osnivaču srednjovekovne srpske države.
27.01.2021. u 22:24
get url
text

Dok je u Srbiji na snazi zabrana okupljanja više od pet osoba, na svečanosti u Beogradu okupile su se hiljade ljudi.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, rekao je da "svaki dan nalazi ponos što pripada srpskom narodu".

Pored srbijanskih zvaničnika, u Beograd su pozvani "lideri Srba" iz svih zemalja u okruženju. Kako prenose srbijanski mediji, događaju su prisustvovali lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević iz Crne Gore, te predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji i zastupnik u Sobranju Ivan Stojiljković... Osim Dodika iz BiH, na svečanost je pozvan i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

-  Ovaj spomenik je i svojevrsna tačka koju stavljamo na kraj jedne priče, one o ratovima i ponovom uzdizanju. Nemanja je živio u svim nekadašnjim srpskim zemljama, svuda na svom putu gradio je crkve i hramove. Osnovao je manastir Hilandar. Kao veliki župan Raške svaku odluku sprovodio je snažno. Počinje nova priča, u Srbiji koja raste, a koja se vidi u kulama, bolnicama... Sve ovo su zadužbine naše budućnosti. Jedna od najvažnijih naših priča je istina o jedinstvu našeg naroda. Ma koliko pokušavali da nas razdvoje, mi Srbi danas znamo koliko je važno da budemo jedno i jedinstveno biće, da budemo uvijek zajedno - izjavio je Vučić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.