open-navfaktor-logo
search
Protest opozicije
Demonstranti napali zgradu Skupštine Beograda, razbijeni prozori i vrata, bačen i suzavac
U toku je sedmi masovni protest koalicije Srbija protiv nasilja ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu, a opozicija pokušava da uđe u zgradu Skupštine grada Beograda, javlja Anadolu.
24.12.2023. u 19:57
get url
text

Unutra je policija u opremi za razbijanje protesta, a vrata Skupštine su razvaljena. Razbijena je vanjska kamera na zgradi, kao i nekoliko prozora.

Prije toga je bačen i suzavac, a demonstranti su gađali Skupštinu grada bakljama i pokušavali da ih ubace kroz razbijene prozore. Jedan od učesnika protesta je motkom razbio staklo na vratima Skupštine grada.

{$galerijaFotografija}

Jedan od lidera koalicije Srbija protiv nasilja Miroslav Aleksić okupljenim građanima čestitao je pobjedu na proteklim izborima te poručio tužilaštvu i policiji da ih građani plaćaju i da njih treba da štite.

Lideri koalicije, kojima su se pridružili i drugi predstavnici opozicije, pozvali su jučer građane na današnji, kako su najavili, najmasovniji skup, zahtijevajući poništavanje izbora na svim nivoima i raspisivanje novih.

Građani su se u masovnom broju okupljali proteklih dana ispred RIK-a, a studenti su najavili radikalizaciju protesta, odnosno blokadu Beograda na više lokacija, koja će početi sutra u 12, a trajat će do 18 sati.

Zbog brojnih neregularnosti tokom proteklih izbora, u štrajk glađu prije sedam dana stupila je potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, potom su joj se pridružile poslanice Jelena Milošević i Danijela Grujić, a zatim lider Pokreta za preokret (PZP) Janko Veselinović i Željko Veselinović, predsjednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga".

 

beograd-protest1.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.