open-navfaktor-logo
search
Berane
Crnogorski mediji objavili: Srušio se hidroavion u rijeku Lim
Mali sportski avion, koji je trebao učestvovati na regati u Beranama, srušio se u rijeku Lim, u selu Gornja Ržanica kod Murine, objavila je Radiotelevizija Crne Gore.
22.07.2023. u 13:35
get url
text
Avion i rijeci Lim
Avion i rijeci Lim

Na sreću, posada je ostala nepovrijeđena. Organizatori avioregate kazali su Portalu RTCG da se još ne zna uzrok pada aviona.

- Avion je bio opremljen specijalnim padobranom koji se otvorio i usporio pad, tako da niko nije povrijeđen - kazao je direktor TO Berane Ivan Radević.

Kako navodi ovaj portal, avionom je upravljao švicarski pilot, jedan od najiskusnijih iz te zemlje. Istovremeno navode da je zbog vjetra morao prinudno da sleti. Njega su pregledali ljekari.

Konstatovana su mala oštećenja na letjelici.

Mediji su prenijeli oprečne informacije, odnosno jedni da je pilot prinudno sletio, drugi da su se oba člana posade katapultirala.

Portal Vijesti.me objavile su da im je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Plavu potvrđeno da se u rijeku Lim srušio hidroavion. Objavili su da im je isti izvor naveo da su obje osobe koje su se nalazile u avionu iskočile prije pada i spustile se padobranima. 

Hidro avioregata održava se danas na aerodromu u Beranama, a najavljeno je učešće velikog broja malih aviona i hidro letjelica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.