open-navfaktor-logo
search
Srbija
Aleksandar Vučić sutra otvara željezničku stanicu koju je otvorio 2016.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra otvara željezničku stanicu "Beograd centar". Istu stanicu je već otvorio 2016. godine. Tada je tvrdio da je stanica završena.
19.10.2023. u 20:33
get url
text

Na tadašnje kritike da stanica nije još uvijek potpuno gotova odgovor je glasio da "ima sve što jedna željeznička stanica treba imati", a da će ostali radovi biti "dopuna sadašnje infrastrukture", piše Danas.rs

Prošle godine je pak govorio da je Prokop konačno završen. Riječ je o stanici koja se počela graditi 1977. godine i putnici je već desetljećima koriste.

Najčudnije je što stanica Prokop, koja se gradi od 1977. godine postoji već više od tri decenije i putnici je odavno koriste. Druga je priča što su je političari od devedesetih bezbroj puta otvarali iako nije bila potpuno završena, uključujući i tada premijera Vučića koji je 2016. otvorio uprkos tome što nije do kraja bila završena gradnja stanične zgrade.

Sudeći po fotografijama s lica mjesta, djeluje da Prokop, iako ušminkan, još uvijek nije potpuno gotov, primjećuje Danas.

Gornji dio stanice je konačno uređen, ali još uvijek nije potpuno završen i očito je da će radnici po odlasku Vučića i političke delegacije morati još raditi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.