open-navfaktor-logo
search
Protesti u Srbiji
Aktivistkinje zasule Informer jajima zbog intervjua sa serijskim silovateljem
Srbijanski Informer objavio je jučer intervju s serijskim silovateljem koji je prije nekog vremena pušten na slobodu. Feministički pokret "Ženska solidarnost" protestovao je danas ispred redakcije Informera.
28.09.2022. u 16:59
get url
text

Naime, Igor Milošević, serijski silovatelj koji je 2008. godine osuđen zbog niza silovanja u Srbiji, odnedavno se ponovo nalazi na slobodi. On je odslužio 15 godina zatvora, a počeo je da napastvuje još sa 14 godina, kada je bio u osnovnoj školi. Redakcija Informera uradila je s ovim čovjekom intervju što je izazvalo burne reakcije u srbijanskoj javnosti.

Ispred zgrade u kojoj je smještena redakcija okupilo se oko stotinak građana koji poručuju: "Hoćemo sigurnost, ne strah". Okupljeni su na sat i po blokirali saobraćaj ispred redakcije.

- Ako je baba trpjela, ako je mama trpjela, mi nećemo - neke su od upečatljivijih poruka sa protesta. Aktivistima se pridružio i zastupnik iz koalicije "Moramo" Radomir Lazović, kao i odbornik u beogradskom parlamentu Dobrica Veselinović.

Kako navodi portal Nova.rs zgrada na Terazijama, u kojoj je smještena redakcija Informera bila je zasuta jajima, u znak protesta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.