open-navfaktor-logo
search
Na nekoliko lokacija
Akcija kosovske policije u toku: Policajci s dugim cijevima ispred zgrade gdje je živio Milan Radoičić
U ovim trenucima kosovska policija izvodi pretres na nekoliko lokacija u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku, javlja Nova.rs.
29.09.2023. u 08:03
get url
text
Akcija na Kosovu
Akcija na Kosovu

VEZANI TEKST - Kurti: Ako Srbija ne bude kažnjena, ponovit će zločin

Radio Kontkat plus navodi da se policija nalazi pred stambenim objektom u Mitrovici gdje je živio Milan Radoičić, potpredsjednik Srpske liste, u kojem se nalazi i restoran Grey.

Dvojica policijskih službenika iznijeli su iz zgrade dvije papirne kese, koje su ubacili u službeni auto. Nije poznato šta je u njima, javlja KoSSev.

Najmanje tri oklopna vozila kosovske policije nalaze se ispred restorana i stambenog objekta, ulica za saobraćaj je blokirana, ali pješaci mogu proći. Dva specijalca su na ulazu u ulicu.

U ulici preko puta nalazi se jedno vozilo EULEX-a. Još tri vozila su u ulici niže.

Akcija se dešava nakon što je pripadnik kosovske policije ubijen 24. septembra kada su naoružani napadači, njih oko 30, napali policijske jedinice u selu Banjska na sjeveru Kosova, području naseljenom većinom Srbima. U sukobima koji su uslijedili između te naoružane grupe i policije ubijena su trojica napadača, a uhapšeno je osam osoba za koje se sumnja da su s njima povezane.

Sigurnosne agencije Kosova optužile su Milana Radoičića da je organizovao i učestvovao u napadu na kosovsku policiju 24. septembra u kojoj je ubijen jedan pripadnik MUP-a Kosova. Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželal Svečija je prije tri dana kazao kako je dosadašnjom istragom utvrđeno da su pronašli dokumente Radoičića, koji je na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.