open-navfaktor-logo
search
Prvi teniser svijeta
Utučen nakon poraza: Đoković na rubu suza, više neće nastupati za Srbiju?
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković bio je tužan nakon poraza od Italije u polufinalu Davis Cupa.  
25.11.2023. u 22:13
get url
text

Javnost u komšiluku "strahuje" da bi se Đoković mogao oprostiti od Davis Cup reprezentacije Srbije. Prvi reket svijeta nije dao konkretan odgovor na to pitanje, čime su zabrinuti tamošnji mediji.

VEZANI TEKST - Đoković poražen dva puta u jednom danu, Italija preko Srbije do finala Davis Cupa

- Hiljadu puta sam ponovio da je najveće zadovoljstvo i čast igrati za Srbiju. Daleko je naredna godina. Trenutno je vruća glava. Hvala selektoru i stručnom štabu što su napravili odličnu atmosferu, što su nas bodrili, dali maksimum u svom dijelu rada.

Jedna lopta, jedan udarac je falio da se plasiramo u finale. Ta lopta je bila moja i ja preuzimam odgovornost. Tragičar sam, šta da radim. To je tako - rekao je Đoković koji je bio vidno utučen na konferenciji za medije, prenosi Kurir.

Podsjetimo,  dan je počeo vodstvom Srbije.

Naime, u prvom je meču Miomir Kecmanović pobijedio Lorenza Musettija 6:7, 6:2, 6:1 i donio veliku šansu svojoj reprezentaciji, ali zatim je Jannik Sinner srušio Đokovića sa 6:2, 2:6, 7:5.

Đoković je imao tri meč lopte kod 5:4 u trećem setu, ali Sinner se sjajno vratio i na kraju došao do pobjede.

Presudio je meč parova u kojem su Jannik Sinner i Lorenzo Sonego sa 6:3 i 6:4 u setovima bili bolji od Novaka Đokovića i Dušana Lajovića.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.