open-navfaktor-logo
search
Žrijeb u Londonu
Borba za plasman među 18 najboljih: Bh. teniseri saznali protivnika u Davis Cupu
U sjedištu Internacionalne Teniske Federacije (ITF) u Londonu održano je izvlačenje Prve i Druge svjetske grupe Davis Cupa.
01.04.2022. u 13:10
get url
text

Seniorska teniska reprezentacija BiH, dvadeset i deveta (29) rangirana reprezentacija svijeta, bila je postavljena za dvanaestog (12) nosioca Prve svjetske grupe.

Voljom žrijeba, Bosna i Hercegovina će biti domaćin selekciji Meksika. Reprezentacija Meksika ima mnogo slabije rangirane tenisere od bh. reprezentativaca u singlu, dok u igri parova imaju dva igrača među Top 100.

- Definitivno je Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine favorit u ovom duelu. Ako bh. tim bude u kompletnom sastavu u meču finalnog kola prve svjetske grupe protiv reprezentacije Meksika, naša teniska publika može očekivati pobjedu, koja bi osigurala kvalifikacioni meč za ulazak među osamnaest reprezentacija svijeta i plasman u grupnu fazu jedinog zvaničnog svjetskog ekipnog prvenstva u tenisu - izjavili su iz Teniskog saveza BiH 

Davis Cup meč između Bosne i Hercegovine i Meksika igrat će se u zvaničnim terminima koje je odredila Internacionalna teniska federacija (ITF), a to su 16. i 17. ili 17. i 18. septembar ove godine.

Ostali parovi Prve svjetske grupe:

Austrija - Pakistan
Kolumbija - Turska
Israel - Češka
Uzbekistan - Japan
Ekvador - Švicarska
Peru - Čile
Portugal - Brazil
Norveška - Indija
Ukrajina - Mađarska
Slovačka - Rumunija
Finska - Novi Zeland

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.