open-navfaktor-logo
search
Stiže iskusni bek
Desetkovani Zmajevi dobijaju važno pojačanje pred meč sa Austrijom
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Bugojnu dočekuje selekciju Austriju u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.
07.11.2020. u 11:16
get url
text

Nakon što je naš koronavirusom desetkovani tim poražen na gostovanju kod Njemačke u prvom kolu (25:21), ekipu Bilala Šumana zadesio je još jedna peh. Naime, u 41. minuti utakmice u Dusseldorfu povrijedio se iskusni srednji bek Ivan Karačić, koji je nezgodno stao poslije jednog šuta.

Povreda skočnog zgloba nije naivna, pa je nastup rukometaša izraelskog Maccavi Rishon Le Ziona pod znakom pitanja.

Ipak, kako smo uspjeli nezvanično saznati, izabranici Bilala Šumana trebali bi dobiti izenadno pojačanje, a u rosteru za sutrašnju utakmicu s Austrijancima trebao bi konkurisati Marko Tarabochia.

Ovaj 31-godišnji srednji bek skopskog Metalurga još se sinoć trebao priključiti našoj selekciji u Bugojnu, ali će to zbog problema sa letovima učiniti tek danas.

Dolazak Tarabochije će se sigurno pozitivno odraziti na igru naše selekcije, pogotovo u organizaciji napada, što je segment igre u kojem smo imali dosta problema poslije povrede Karačića u duelu sa Njemačkom.

Osim Tarabochije Zmajevi će biti jači i za Elmira Građana, Adija Ahmetaševića i Dino Hamidovć, a Šuman je, kako saznajemo, naknadno pozvao i Edisa Klisa (Sloboda Tuzla) i Milana Vukšića (Izviđač).

Susret drugog kola kvalifikacija za EURO 2022 na programu je sutra od 20 sati uz direktan televizijski prijenos na BHT1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.