open-navfaktor-logo
search
Slovačka skijašica
Petra Vlhova: To me mentalno slomilo, vrištala sam tri sata
Jedna od najbolji skijašica na svijetu, Slovakinja Petra Vlhova, u autobiografiji otkrila je zašto je raskinula saradnju s trenerom Liviom Magonijem, koji ju je doveo do vrha.
29.10.2021. u 19:18
get url
text

Kako je napisala presudio je intervju koji je Magoni na kraju sezone dao listu Corriere della Sera.

- Petra neće više napredovati jer nema to u svojem DNK - glasio je naslov teksta u kojem je Magoni između ostalog rekao:

- Kad je kritikuješ, ona spusti glavu i kaže to je tako, ali nije problem u njoj, nego u ljudima oko nje. Ako se zakačiš s Petrom, zakačiš se s cijelom porodciom. Petra je mogla više. Ako je usporedite sa skijaškim dijamantima poput Marte Bassino, Federice Brignone ili Sofije Goggije, Petra ima noge poput čelika. Možda hipertehnološkog čelika, ali ipak je to čelik.

Iako se trener kasnije izvinio i poručio kako je sve izvučeno iz konteksta, povratka nije bilo.

- Najprije nisam shvaćala o čemu se radi. Prevela sam članak s italijanskog i cijelog ga pročitala. To me mentalno slomilo. Vrištala sam tri sata. Nisam mogla prestati. Na kraju sam nazvala brata i rekla mu da sam gotova s njim. Glasno sam psovala na telefon. Od tog trenutka sam ga mrzila. Uništio mi je svu radost osvajanja globusa", otkrila je u autobiografiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.