open-navfaktor-logo
search
Evropsko prvenstvo
Osiguran TV prijenos: Evo gdje možete gledati historijski meč bh. odbojkašica
Ženska odbojkaška selekcija Bosne i Hercegovine večeras će u Torinu protiv aktuelnih prvakinja Italije (21 sat) igrati svoj posljednji meč grupne faze Europskog prvenstva u Italiji, Belgiji, Njemačkoj i Estoniji, u kojem se sada izabranicama Stevana Ljubičića pobjeda nameće kao imperativ.
22.08.2023. u 16:17
get url
text

Naime, nakon sinoćnjeg poraza od Rumunije s 2:3 te i poraza Hrvatske od Švicarske rezultatom 1:3, bh. odbojkašicama je sada, uprkos dva trijumfa, za prolaz u osminu finala neophodna pobjeda u zadnjem kolu protiv aktuelnih evropskih prvakinja i domaćina grupe B-Italije, koja nije izgubila nijedan set u odigrana dosadašnja tri meča.

Međutim, čak ni pobjeda rezultatom 3:0 ne garantuje našim odbojkašicama prolazak dalje.

Naime, nakon sinoćnjeg poraza naših djevojaka od Rumunije (3:2), te trijumfa Švicarske protiv Hrvatske (3:1), naša selekcija je pala na peto mjesto s pet osvojenih bodova, dok Švicarska, Bugarska i Rumunija imaju po šest.

Prvoplasirana Italija ima devet, dok je Hrvatska već ispala iz svih kombinacija sa jednim.

Bugarska do kraja ima odigrati dvije utakmice, protiv Rumunije (danas od 18 sati) i Švicarske (sutra u 18 sati), a našoj selekciji uz trijumf nad Italijom odgovara da Bugarkinje slave u obje utakmice rezultatom 3:0 ili 3:1.

Ovo je, vrijedi to napomenuti, drugi uzastopni nastup naše selekcije na smotri najboljih selekcija Starog kontineta.

Susret Italija - BiH u direktnom TV prijenosu možete pratiti na kanalu Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.