open-navfaktor-logo
search
Centar dešavanja
Na Vlašiću se ovoga ljeta pripremaju vrhunski sportisti iz raznih krajeva svijeta
Planina Vlašić prepoznata je kao atraktivna destinacija za sportske aktivnosti i bavljenje različitim sportskim disciplinama, pa se tako ovoga ljeta na toj lokaciji brojni vrhunski sportski klubovi i pojedinci pripremaju za nadolazeću sezonu.
04.08.2023. u 09:01
get url
text

Na Vlašiću se ponovo okupila košarkaška reprezentacija BiH predvođena aktuelnim osvajačem Eurolige Džananom Musom. Tu je i kadetska rukometna reprezentacija Katara, a na Vlašić je jučer doputovali i ekspedicija Rukometnog kluba Zagreb, saopćeno je iz Općine Travnik.

Kako je prilikom posjeta sportaša na Vlašiću kazao općinski načelnik Kenan Dautović, Vlašić se sve više etablira na mapi sportskih destinacija koje su pogodne za visinske pripreme zbog svojih uvjeta i prirodnih potencijala.

- Međutim, ono što je naša najveća komparativna prednost, a na šta su se svi gosti osvrnuli, jeste gostoprimstvo naših ljudi. Znamo da nije sve idealno, te da ima još dosta toga za uraditi, stoga kontinuirano pratimo i nastojimo kroz sistemske, infrastrukturne i druge potrebne mjere stvoriti što je moguće bolje uvjete da bi sportski turizam na Vlašiću i u Travniku cvjetao u punom smislu te riječi - kazao je Dautović.

Košarkaška reprezentacija BiH već drugi put na Vlašiću obavlja sezonske pripreme pred utakmice, a kapetan reprezentacije Miralem Halilović kazao je da Vlašiću imaju sve što je potrebno kako za sportske tako i za slobodne aktivnost.

U košarkaškoj reprezentaciji BiH je pet igrača koji su u određenom periodu nosili dres Travnika, a to su Adin Vrabac, Kenan Kamenjaš, Adi Zahiragić, Vojin ilić, Emir Ahmedić, te Sani Čampara, stoga ne čudi što je selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić kazao da su svi igrači najsretniji kada se vrate na Vlašić, te da se osjećaju kao da su došli svojoj kući.

- Vlašić ima sve predispozicije da čovjek zaista uživa u svoj njegovoj ljepoti, posjeduje sve kvalitete kako bi jedna reprezentacija na ovom nivou imala sve potrebne uvjete za rad - istaknuo je Bećiragić.

Selektor reprezentacije Obale Slonovače Dejan Prokić također je izrazio zadovoljstvo gostoljubivošću domaćina i izvanrednim uvjetima, kao i jedinstvenom prirodnom zračnom banjom.

Istaknuo je da se uskoro vraćaju kući, ali i da za nekoliko dana planiraju ponovo doći na Vlašić kako bi nastavili s pripremama za nadolazeće utakmice.

Vlašić će sljedećih dana biti dom i rukometašima Zagreba, koji odrađuju pripreme za novu sezonu pod vodstvom trenera Slavka Goluže, koji se na Vlašić ponovo vratio nakon 35 godina.

- Vežu me prelijepe uspomene za Vlašić i Travnik. Svi smo izuzetno zadovoljni uvjetima za trening. Imamo sve što nam je potrebno za rad, čak i više od toga - kazao je Goluža, dodavši kako je Vlašić stasao u vrhunsku sportsku destinaciju koja okuplja značajne sportaše iz cijelog svijeta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.