open-navfaktor-logo
search
Nakon dobrih nastupa
Muzaferija: Nezaboravan vikend za moju karijeru i bh. skijanje
Najboljaosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija danas je ostvarila drugi najbolji rezultat u karijeri u superveleslalomu osvojivši 16. mjesto na Svjetskom kupu u alpskom skijanju u švicarskoj Crans Montani.
18.02.2024. u 18:14
get url
text

Od ukupno 49 takmičarki, koje su nastupile u disciplini Super – G Svjetskog kupa, Muzaferija je startala 46. i uprkos nepovoljnom broju, fenomenalnom vožnjom kroz cilj je prošla s vremenom 1:18.01.

Muzaferija, koja je jučer zauzela fenomenalno četvrto mjesto u spustu, kaže da je iza nje nezaboravan vikend.

- Iza mene je nezaboravan vikend za moju karijeru i za bh. skijanje. Počeli smo u petak sa 18. mjestom u spustu, što je bio najbolji rezultat u spustu u mojoj karijeri. To mi je dalo priliku za bolji startni broj u subotu što sam iskoristila maksimalno i doskijala do nevjerovatnog četvrtog mjesta.

Samo 11 stotinki iza postolja, iza Lare Gut-Behrami. Zaista, mislim da ću taj dan još dugo pamtiti. Imala sam priliku i da idem na svoje prvo proglašenje u Svjetskom kupu i bilo je super - rekla je Elvedina i dodala:

- Danas smo imali posljednju utrku, Super – G i nažalost, startala sam sa jako visokim startnim brojem 46. Staza je bila malo popustila, ali sada osjećam da imam puno smaopouzdanja i skijam čisto. Znala sam da to može biti dobar rezultat. 

 Završila sam šesnaesta, što je moj drugi najbolji rezultat u ovoj disciplini u mojoj karijeri. S tim rezultatom trebala bih ući u prvih 30 na startnoj listi za utrke sljedećeg vikenda u italijanskom Passo San Pellegrinu. Pokušat ću se kvalifikovati u finale Svjetskog kupa i u disciplini Super-G - dodala je Muzaferija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.