open-navfaktor-logo
search
Sjajan uspjeh
KVS Orka osvojio 30 medalja na Otvorenom prvenstvu BiH
Plivačice i plivači Kluba vodenih sportova Orka upisali su posljednji ovogodišnji nastup na Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine, koje se održalo se u subotu i nedjelju, 17. i 18. decembra na olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.
19.12.2022. u 17:33
get url
text

Na ovom prvenstvu je učestvovalo preko 330 takmičara iz 26 klubova iz naše države, Srbije i Hrvatske.

- Naš klub predstavljala su 23 plivača, i to: Adriano Glibić, Jure Trubarac, Joško Rozić, Ajla Kulak, Vedran Jonlija, Jan Kovač, Danis Harmandić, Vladan Pištignjat, Hana Šuta, Miralem Marić, Tarik Marić, Azer Velagić, Andrijana Škobić, Mak Torlo, Lamija Peco, Elena Zovko, Mateo Vidaković, Dino Jelin, Nejla Ćerimagić, Din Vejzović, Klara Drlja, Ivan Drlja i Kerim Sadiković.

Na ovom prvenstvu naši plivači osvojili su ukupno 30 medalja, od čega pet zlatnih, deset zlatnih i petnaest bronzanih medalja.

Titulama državnih prvaka okitili su se Danis Harmandić, Kerim Sadiković, Elena Zovko, Tarik Marić, Dino Jelin i po prvi put Joško Rozić, ujedno i najmlađi državni prvak iz našeg kluba na ovom prvenstvu.

Srebrene medalje na ovom prvenstvu su osvajali Danis Harmandić, Joško Rozić, Mateo Vidaković, Klara Drlja i Vladan Pištignjat.

Bronzanim medaljama okitili su se i Joško Rozić, Elena Zovko, Kerim Sadiković, Dino Jelin, Mateo Vidaković, Tarik Marić, Jan Kovač i Ivan Drlja.

Sa ovim prvenstvom naš klub je spustio zavjesu na takmičarsku 2022. godinu koja je za naš klub bila vrlo uspješna i po mnogočemu historijska a najviše po fenomenalnim rezultatima Lane Pudar, koja je putokaz svim našim plivačima kako se njihove plivačke karijere mogu razvijati, ukoliko vrijedno treniraju, budu uporni, ako slušaju svoje trenere i ukoliko vjeruju u svoje sposobnosti.

U našem klubu stasa jedna nova generacija mladih plivača i nimalo ne sumnjamo da je pred njima jedna vrlo uspješna i svijetla plivačka budućnost.

Idemo dalje još jače i još uspješnije u narednoj godini - poručili su iz KVS Orka.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.