open-navfaktor-logo
search
Osaka zapalila plamen
Japanski car Naruhito otvorio Igre, show ukrao nauljeni i polugoli Pita Taufatofua
U Tokiju su danas i službeno počele 32. Olimpijske igre.
23.07.2021. u 16:50
get url
text

Nakon što su Olimpijskim stadionom prodefilovali sportisti iz 205 međunarodnih olimpijskih saveza i ekipa izbjeglica, Igre je otvorenim proglasio japanski car Naruhito.

Na otvaranju je bilo svega 950 VIP gostiju, a sportisti su paradirali pred praznim tribinama.

U svečanom defileu istakla se delegacija iz Tonga, a nosač zastave Pita Taufatofua ukrao je show i izazvao posebnu pažnju.

Ovaj sportista nastupit će u taekwondou, a na ceremoniji se pojavio nauljen i polugol. Baš kao i na Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, kao i na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Pira Taufatofua će nastupiti u taekwondou, dok je prije tri godine nastupao u skijaškom trčanju. Osim što je vrhunski sportista, Tauatafou je i veliki humanitarac koji u slobodno vrijeme pomaže beskućnicima, posebno djeci koja su ostala bez doma, te ih priprema za samostalan život.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Pita Taufatofua (@pita_tofua)

Podsjetimo, zastavu BiH na otvaranju OI nosili su Larisa Cerić (džudo) i Amel Tuka (atletika). Uz njih dvoje BiH će na Olimpijadi predstavljati još Lana Pudar (plivanje), Emir Muratović (plivanje), Mesud Pezer (atletika), Nedžad Husić (taekwondo) i Tatjana Đekanović (streljaštvo).

Olimpijski plamen upalila je japanska teniserka Naomi Osaka. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.