open-navfaktor-logo
search
Vicešampion svijeta
Hamza Turulja stigao kući: Ogrnut zastavom BiH podijelio radost sa Sarajlijama na Skenderiji
Nakon pet pobjeda u eliminacijama član Karate kluba Okinawa iz Sarajeva u finalu je zaustavljen od predstavnika Maroka
30.10.2019. u 20:32
get url
text

Hamza Turulja, osvajač srebrene medalje na svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje je održano u Čileu, stigao je u Bosnu i Hercegovinu.

Vicešampionu svijeta upriličen je svečani doček na platou Skenderije, u organizaciji Karate saveza Kantona Sarajevo (KSKS). Turulja se pojavio sa zastavom BiH u rukama i podijelio je radost sa Sarajlijama.

- Hvala svima što su došli da podrže mene i reprezentaciju BiH. Ovo je nešto najljepše što mi se dogodilo u životu. Ne mogu reći da sam očekivao medalju. Konkurencija zaista nije mogla biti jača tako da je ovo veliki uspjeh. Za ovo takmičenje pripremao sam se 11 godina, to je dugotrajan proces. Na kraju se trud isplatio jer postati viceprvak svijeta nije mala stvar - izjavio je Turulja. 

{$galerijaFotografija}

Jedini osvajač odličja za Bosnu i Hercegovinu nastupio je u konkurenciji mlađih seniora do 21 godine, iako ima samo 18 godina.

Nakon pet pobjeda u eliminacijama član Karate kluba Okinawa iz Sarajeva u finalu je zaustavljen od predstavnika Maroka.

Na putu do finala Turulja je pobijedio prvake Indije, Mađarske, Španije, trostrukog prvaka Evrope iz Francuske, te kineskog Taipeija.

Hamza Turulja doček Skenderija
1 od 19
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.