open-navfaktor-logo
search
Bellator 237
Fedor u prvoj rundi nokautirao Jacksona, a onda objavio kraj karijere!
Nakon tačno dvije minute i 44 sekunde borba je zaustavljena, a presudna je bila jedna brza i precizna Fedorova desnica koja je srušila Jacksona
29.12.2019. u 08:13
get url
text

Ruski borac Fedor Emelianenko nakon četiri godine vratio se u Saitama Super Arenu i pred japanskim navijačima u prvoj rundi nokautirao Quintona Jacksona, a zatim i objavio kraj jedne zaista impresivne borilačke karijere.

"Posljednj car" povukao se u svom stilu, pred svojim navijačima i na mjestu gdje je izgradio ime te postao jedan od najvećih boraca svih vremena.

Fedor je odmah na otvaranju glavne borbe Bellator 237 priredbe zauzeo centar, pokazao agresivnost i raznim kombinacijama napadao "Rampagea". Quinton je pokušavao uzvratiti kontrama, ali Rus je jednostavno bio prebrz za njega i svaki se put na vrijeme izmaknuo.

Nakon tačno dvije minute i 44 sekunde borba je zaustavljena, a presudna je bila jedna brza i precizna Fedorova desnica koja je srušila Jacksona. Sudija je odmah pokazao kraj borbe, a Fedor u svom skromnom stilu proslavio novu i, kako će se nešto kasnije pokazati, posljednju pobjedu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.